Hem Prylar Drönare Här stoppas fylleflygning med drönare

Här stoppas fylleflygning med drönare

326
0

Inga fler fylleflygningar med drönare, tack. I delstaten New Jersey i USA bli det nu förbjudet att framföra de obemannade farkosterna under påverkan av narkotika, andra beroendeframkallande droger eller alkohol.

Enligt lagen blir det också förbjudet att framföra drönare på ett sådant sätt att de riskerar att skada andras liv och hälsa, att flyga nära fängelser och vid förföljande av vilt.

– Drönare har blivit allt mer störande och riskerar att orsaka tillbud med flygplan och störa brandmän i tjänst. De används också för att smuggla in droger och annat till fängelser, säger delstatsförsamlingens Annette Quijano.

Drönare regleras redan av flygmyndigheterna i USA, men ett 40-tal delstater har hittills infört egna lagar kring dem.